Ronald van der Pol

Thrillerauteur

Laatste nieuws


28 april 2019

Nieuw promo filmpje over De Blauwe Sleutel. 10 april 2019
Woensdag 10 april was Ronald te gast bij het radioprogramma 'Aan tafel' van Radio M, een programma van presentatrice Conny Kraaijeveld. Ronald beantwoordde vragen over de totstandkoming van het boek en las er een stukje uit voor. Er was een gesigneerd exemplaar van De Blauwe Sleutel beschikbaar gesteld waar luisteraars voor konden bellen. 
3 april 2019
Woensdag 3 april heeft de jury van de verkiezing Z-O-U-T schrijver van het jaar de winnaar van 2019 bekend gemaakt. Ronald was voor de derde keer genomineerd voor deze prijs. De prijs ging naar Ingrid Hoogendijk met het boek "Ons gaat het in ieder geval nog goed : een Nederlandse familie in het Derde Rijk". Een indrukwekkend boek en daarmee een meer dan terechte winnaar. De feestelijke prijsuitreiking volgde aan het eind van het door de Bibliotheek Z-O-U-T georganiseerde boekenweekprogramma tijdens Boek&Bal in Cultuurhuis Doorn.
V.l.n.r: Martin Boetselaar, Soraya Vink, winnares Ingrid Hoogendijk, Marian Rijk en Ronald
29 maart 2019
Via Thrillzone kun je een hardcover versie van De Blauwe Sleutel winnen. Klik op op onderstaand logo van genoemde site en lees de voorwaarden. De actie loopt 2 weken.
23 maart 2019
In de regionale kranten in Zuid-Oost Utrecht verscheen een interview met Ronald en de overige 4 schrijvers die meedingen naar de titel Z-O-U-T schrijver van het jaar 2019. Je kunt nog op Ronald stemmen tot 26 maart via www.zoutschrijver.nl 
15 februari 2019

Ronald is voor de derde keer genomineerd voor ZOUT schrijver van het jaar. Hij rekent natuurlijk op jouw stem. Om te stemmen klik je op onderstaande poster. Je kunt tot 26 maart je stem uitbrengen. 

Let op: Stemmen is alléén mogelijk voor inwoners van de gemeenten Renswoude, Rhenen, Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede. Per postcode/adres kan maximaal 2 keer gestemd worden en per e-mail adres maximaal 1 keer. De stemmen van het publiek tellen voor 50% mee. De jury bepaalt de andere 50% van de uitslag.

2 februari 2019
Woensdag 20 februari 2019 houdt Ronald een lezing bij Lions Levefanum te Wijk bij Duurstede
30 december 2018
Eén van de recensenten heeft De Blauwe Sleutel in de Top 3 van beste thrillers van 2018 geplaatst en wel op nummer 2. Klik op onderstaande cover en ga naar de site van Conniesboekkies voor meer informatie.      
22 december 2018
Aankondiging
Met zo vlak voor de kerst een aktie voor KiKa waar Ronald in 2012 het boek "Eric en het land van duizend wensen" voor schreef. Slechts voor 5 euro te koop waarbij het volledige bedrag naar stichting KiKa (Kinderen Kanker vrij) gaat.
12 september 2018

 

Aankondiging24 juni 2018 

Een zeer geslaagde boekpresentatie in De Graanschuur te Wijk bij Duurstede. Prachtige locatie aan de voet van de Wijkse molen en met een grote opkomst. Meer foto's kun je bekijken op de betreffende pagina van deze site.

30 mei 2018 

De nieuwe thriller De Blauwe Sleutel is vanaf 25 juni 2018 verkrijgbaar bij de bekende websites en via de boekhandel.


11 mei 2018

De titel van de binnenkort te verschijnen thriller is:

De Blauwe Sleutel

 23 april 2018

Na bijna 4 jaar is er dan eindelijk de opvolger van De Witte Generaal. Het manuscript is enthousiast ontvangen door de uitgever en er wordt nu hard aan gewerkt om het voor de zomer uit te brengen. Rechercheur Gerard van Dongen en zijn partner Frank van der Linden komen opnieuw in actie. Binnenkort volgt er meer informatie, zoals het bekend maken van de titel, de datum van release en wellicht worden wat tipjes van de sluier opgelicht. 

 

28 november 2015

Bijgaande recensie van L. Kersten verscheen op de site van de Centrale Bibliotheek Utrecht.

'Rechercheurs Van Dongen en Van der Linden zijn belast met het opsporen van de moordenaar van een bekende misdaadverslaggever. Laatste persoon die hem in leven heeft gezien, is de weduwe van een onroerendgoedmagnaat. Zij heeft zijn interesse gewekt vanwege haar betrokkenheid bij een dubieus vastgoedproject. Er volgt nog een aantal moorden en de rechercheurs komen erachter dat de AIVD achter de schermen hun onderzoek bemoeilijkt. Het alias ‘De witte generaal’ duikt meermaals op, maar zijn identiteit blijft een raadsel. Een anonieme tip leidt het onderzoeksteam naar de uiteindelijke ontknoping van de moordzaken, maar brengt ook een grote dreiging voor de internationale veiligheid aan het licht. Het verhaal is goed opgebouwd en weet de aandacht van de lezer vast te houden. Men blijft gissen naar de ontknoping tot het bittere eind. Hoewel de nieuwsgierigheid van de lezer beloond wordt, heeft de auteur wat open eindes gelaten, een vervolg kan dan ook niet uitgesloten worden. Het boek bevat korte hoofdstukken die het lezen vereenvoudigen. Wel duurt het even voordat je in het verhaal zit. Een spannend boek, prima lectuur van eigen bodem.'

21 september 2015

De Witte Generaal is nu ook voor mensen met een leesbeperking verkrijgbaar als Audioboek en in braille. Dit wordt mogelijk gemaakt door Stichting Aangepast Lezen i.s.m. mijn uitgever Elikser. 

 


Audio of Braille 

 

27 mei 2015

De maand juni is de maand van het spannende boek. 

Je kunt in die maand Ronald ontmoeten en met hem in gesprek gaan over thrillers in het algemeen en in het bijzonder over zijn boek De Witte Generaal. Uiteraard zal hij bij die gelegenheid graag boeken signeren.


Op 13 juni is Ronald te gast bij Bruna in Vlijmen. 

Op 20 juni is Ronald te gast bij Bruna in Den Bosch. 

Op 27 juni is Ronald te gast bij boekhandel Pettinga in Wijk bij Duurstede.

 


11 april 2015

Op woensdag 8 april werd bekend gemaakt wie Z-O-U-T schrijver van het jaar 2014 was geworden. De prijs ging naar Therese Evers met het boek De Som Der Delen en Ronald feliciteert haar van harte. Het was een mooie avond. 

Interview met Ronald in theater Calypso in Wijk bij Duurstede

16 maart 2015

Met trots kan ik melden dat ik voor de 2e keer genomineerd ben voor 
Z-O-U-T schrijver van het jaar met mijn boek De Witte Generaal. Inwoners van Renswoude, Rhenen, Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede kunnen hun stem uitbrengen en mede bepalen wie de winnaar wordt. Klik op onderstaande affiche en breng je stem uit.  


 

4 maart 2015

klik op bijgaand logo en lees de recensie die Hebban.nl geschreven heeft over De Witte Generaal.


26 februari 2015

Klik op bijgaand logo en lees de recensie die Leestafel.nl geschreven heeft over De Witte Generaal. 

25 december 2014

Klik op bijgaand logootje en lees de mooie recensie die Boekenbijlage.nl geschreven heeft over De Witte Generaal.


 

30 november 2014

Gisteren was Ronald te gast bij The Readshop in Doorn om zijn boek te promoten. Het was een leuke en succesvolle dag. Met dank aan Berry en zijn medewerkers.

 

25 november 2014

Zaterdag 29 november is Ronald tussen 11.00 en 16.00 uur aanwezig in The Readshop te Doorn, signeert hij zijn boek en kun je hem vragen stellen over De Witte Generaal. Om 18.00 uur zal hij te horen zijn bij Radio 90FM.


 

De nieuwe thriller De Witte Generaal is vanaf 3 november verkrijgbaar.


 

De boekpresentatie op 2 november 2014


 

21 september 2014

De titel van de binnenkort te verschijnen nieuwste thriller van Ronald luidt DE WITTE GENERAAL. De releasedatum wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt. De uitgever beschrijft DE WITTE GENERAAL als een verrassende, breed opgezette en onderhoudende misdaadroman. Meer info volgt.


 

10 augustus 2014

Met veel genoegen maken wij bekend dat de nieuwste thriller van Ronald voor het einde van dit jaar in de boekhandel en online verkrijgbaar zal zijn. Het boek, waarvan de titel later bekend zal worden gemaakt, zal worden uitgebracht door Elikser Uitgeverij. Ronald is zeer verheugd over de samenwerking met deze uitgever. 


                                           ---------------------------------------------------------

                  

7 maart 2014
Juryrapport nominatie Z-O-U-T schrijver van het jaar 2013

 De vakjury over Eric en het Land van Duizend Wensen:

"Dit boek is veel meer dan een leesboek. Het is de basis voor een rock-opera en de opbrengst van het boek, de cd en de rock-opera komen ten goede aan KiKa. Voor de strijd tegen kinderkanker, het hoofdonderwerp van dit boek. Ronald van der Pol is niet alleen een goede verhalenverteller, maar het is ook knap hoe hij geheel belangenloos met dit boek fondsen werft. Het spijt me bibliotheek, wij willen als jury dan ook vragen om dit boek NIET in de collectie op te nemen, zodat iedereen dit boek moet kopenDe bijbehorende muziek hebben we niet in onze beoordeling meegenomen, maar is erg professioneel geproduceerd en zeer de moeite waard! Maar over het boek nu: een aangrijpend verhaal over een 10-jarige jongen met leukemie en zijn opa die met Ridder Lorian ook van Eric een held maakt. Heel goed zoals de schrijver de onderliggende relaties tussen familieleden van een ziek kind beschrijft. Het is niet gemakkelijk om in zo’n stressvolle situatie de moed er in te houden, maar in dit boek wordt het grote kwaad overwonnen. In essentie de rol van elk goed verhaal. Het boek heeft een mooi ridderverhaal in zich, speelt met fantasie en werkelijkheid en is zeker niet alleen om kinderen met kanker een hart onder de riem te steken. Alhoewel, de meerdere doelen die dit boek nastreeft is juist een van de sporadische zwakten die de jury kon vinden. Voor wie is dit nu geschreven? Wellicht doet het er niet toe, want het beladen onderwerp wordt op erg laagdrempelige wijze vertelt. Van alle boeken die de jury heeft gelezen, was dit boek misschien wel het meest verrassend." 

47220